O nama

U ime naše obitelji želimo Vam dobrodošlicu na Internet stranicu naše uzgajivačnice Tibetan Goldies. Evo, kako je sve počelo u našoj obitelji.

Odlučila sam da želim psa, istraživala dugo vremena po Internetu i odlučila se za tibetskog terijera. U vrijeme kad sam htjela kupiti psa, nije bilo legla u Hrvatskoj, tako da sam bila prisiljena posegnuti izvan granica Republike Hrvatske.

Iz Vojvodine smo krajem 2006. godine uvezli našeg prvog psa Daliu. Zaljubili smo se u nju na prvi pogled, i dali joj ime Tessi. Sve nas je redom osvojila svojom mirnom naravi i umiljatim pogledom.

Početkom 2007. godine, također iz Vojvodine, uvezli smo našeg drugog psa Ogya. On je u samom početku od kako je došao u našu obitelj pokazivao čistu suprotnost naravi. Dali smo mu ime Bingo. Za razliku od Tessi, Bingo je hiperaktivan, visoko motiviran, ali ujedno i pravi latino ljubavnik i velika maza.

Okrenuli su nam život naopako, ali u pozitivnom smislu. Ljubav prema toj pasmini bio je pokretač za registraciju uzgajivačnice, odnosno bavljenje njihovim uzgojem. Početkom 2008. godine našoj se obitelji pridružio još jedan tibetski terijer Absolutly Sweety Tibet Magic, dakle još jedna curica u našoj obitelji kojoj smo dali ime Alba.

U ožujku 2010. imali smo predivno leglo na koje smo izuzetno ponosni, te smo iz tog legla ostavili jednu ženku Cosette Tibetan Goldies „Nera“. „Nera“ je dobivena iz kombinacije Absolutly Swetty Tibet Magic i Atisha’s Blanc de Noir „Picasso“. Time je naš tim TT-a proširen za još jednog člana, tako da se sada naš tim sastoji od tri ženke i jednog mužjaka.

U međuvremenu krajem 2011. Naš tim prerano je napustila Dalia „Tessi“ naš prvi pas i naša najveća ljubav.
U travnju 2012. iz našeg F legla ostavili smo jednu ženku Fortune of Tibetan Goldies „Kala“, tako da se TT tim sada sastoji od tri ženke i jednog mužjaka.

Bitno je još u samom uvodniku napomenuti kako bez velike podrške, doprinosa i brige moje mame, vjerojatno ne bi krenuli sa uzgojem, već bi ostali pri jednom ili dva psa. Kao i svi uzgajivači imamo velike planove i vjerujem da ćemo ih ostvariti.